Lördagen den 15 augusti 2020 - klockan 21:09
Förstasidan
Artiklar

   

Läsutmaning


Renée Eklund 2019-12-05


Varje höst ger vi eleverna en läsutmaning. Det gäller att tillsammans läsa ett antal sidor och på så sätt nå olika belöningar. Vi vill att eleverna läser minst 15 minuter per dag under tre veckor och varje måndag redovisar de hur många sidor de läst.

Målet att nå detta år var 9000 sidor för att få se en film.

10 000 sidor för att få en frukt till filmen och 12 000 sidor för att också få popcorn.

I slutet av artikeln får ni veta hur det gick för eleverna men vi börjar från början...Utmaningen startar med en dag fylld av läsning. Eleverna får ladda upp med böcker, kudde och/eller filt och sedan får de möjlighet att läsa större delen av sin skoldag. Det här är ett populärt inslag och utvärderingarna som vi gör varje år pekar i stort sett enhälligt på att eleverna vill att denna dag ska finnas kvar.

I utvärderingarna kan vi också se att eleverna förstår varför vi har detta läsprojekt varje år och varför det är viktigt att arbeta med läsning och att fortsätta läsa även efter att man lärt sig grunderna. Dessutom framgår det att många av våra elevern verkligen tycker om att läsa bara för att det är spännande och roligt.Den andra läsveckan fyllde vi på med läsinspiration genom att bjuda in författaren Anna Hansson. Hon berättade för oss om sitt yrke och hur det går till att skriva en bok. Sedan fick eleverna en skrivuppgift av henne. De yngre eleverna fick skriva deckargåtor medan de äldre skulle skriva kusliga och spännande historier. Anna hjälpte eleverna igång genom att samla olika ord och idéer på tavlan och sedan drog skrivadet igång....
Så, hur gick det då med läsutmaningen?...

Jo, eleverna läste som aldrig förr! Målen nåddes med råge och eleverna har tillsammans läst drygt 14 000 sidor. Det är nästan 120 sidor per elev per veckan. Helt fantastiskt tycker vi och nu ser vi alla fram emot belöningen :)

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Bergs kommun

SkolverketKövra Byskola
Ansvarig utgivare:   Monica Lekedal
Webmaster:   Sonja Wredendal
Redaktion:   Renée, Karin, Monica, Sonja