Torsdagen den 9 februari 2023 - klockan 01:11
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Välkomna till läsåret 22-23!


Renée Eklund 2022-08-29


Torsdag 25 augusti drog läsåret 22-23 igång, i strålande solsken, med glädje och förväntan.

Efter en förmiddag i klassrummen, med klassaktiviteter och tvärgruppsaktiviteter flyttade vi ut i solen. Årets tema hade vi startat upp inomhus innan lunch och nu skulle vi känna på det praktiskt. Temat för året är "Ut och njut!" och målet är att alla ska bli "utenjutare", alltså njuta av att vara utomhus i vår fantastiska natur, här på vår plats på jorden.

Tvärgrupperna, som i år är 9 stycken, delades upp på tre stationer. 

På den ena stationen övades smidighet och balans. Det gällde att ta sig igenom tre olika spindelnät utan att bjällror som hängde lite överallt skulle låta...

En annan station handlade om artkunskap växter. Där gällde det att para ihop namn och bild på växter som vi kan hitta i våra fjäll...
På den tredje stationen övades också balans men även samarbete.

Först fick eleverna öva på att balansera på en bräda. Detta för att vi under vår kommande fjällvandring ska gå över ett par spångar/broar :)
Och sedan gällde det att samarbeta... Med hjälp av tre däck skulle hela gruppen förflytta sig från punkt A till punkt B. Och så BRA det gick att samarbeta - BRA jobbat!Pa varje station hade eleverna utöver detta ett specialuppdrag. Det handlade om att försöka memorera namn och placering på de jämtländska fjällkedjor som också är namnen på årets tvärgrupper. 

Dagen avslutades med en kubbstafett (se bild längst upp) Det gällde att slå ner tre kubb-klossar genom att i laget turas om att kasta. När man fått ner sina klossar skulle hela laget avslutningsvis lägga ut namnen på alla nio fjällområdena på en karta. Vinnande lag blev "Skäckerfjället" - GRATTIS!

Och därmed är läsåret 22-23 igång.

Nuuuuuuu KÖR vi!

Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Bergs kommun

Skolverket

Kövra Byskola
Ansvarig utgivare:   Anna-Maria Kia Westin
Webmaster:   Sonja Wredendal
Redaktion:   Renée, Karin, Anna-Maria Kia, Sonja