Söndagen den 15 september 2019 - klockan 12:05
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Välkommen till Kövra enskilda förskola


Karin Larsson 2009-10-28


Kövra förskola består av två förskoleavdelningar, Björnen och Vargen. På Björnen finns hösten 2018 10 stycken 1-3 åringar, och på Vargen 14 barn som är 3-5 år. Under hösten 2018 arbetar 6 pedagoger i barngrupperna, varav 3 är förskollärare och en är anställd som resurs. 

Förskolan finns i ett fristående hus, med en egen avgränsad gård, men förskolan har också tillgång till skolans stora gård samt närhet till både skog och sjö.
Förskolan byggdes ut 2014/2015 och nu är båda avdelningarna i samma hus. Avdelningarna har nu en gemensam entre, och delar ett stort gemensamt kapprum.

Måltiderna äter samtliga förskolans barn i förskolans nya matsal. För att få en lugnare måltidssituation så äter avdelningarna var för sig. Mathanteringen sköts av en särskild personal, så att pedagogerna kan lägga sitt fokus på barnen. Maten tillagas av skolans kock, och transporteras endast det korta avståndet från skolhuset.

Vi arbetar hela tiden med att förbättra vår kvalitet, och har de senaste åren lagt stort fokus på att få en inspirerande och tillåtande miljö, där barnen kan leka och lära tillsammans. Våra ledord som arbetades fram under förra året är TILLSAMMANS, GLÄDJE och UTFORSKANDE. Dessa ord ska genomsyra vårt arbete tillsammans med barnen, och att vara närvarande vuxna ser vi som en viktig del i detta.


Vi arbetar efter förskolans läroplan, Lpfö98, och vår egen arbetsplan.
Vår arbetsplan är uppdelad i 5 områden: Språk, matematik, hälsa, kultur och hållbar utveckling.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Onsdag 18/9
Elevråd
Tisdag 24/9
Fjällvandring
Onsdag 25/9
Fotografering
Tisdag 1/10
Vaccination åk 2 och 5
Tisdag 15/10
Matråd

Bergs kommun

Skolverket

Kövra Byskola
Ansvarig utgivare:   Sonja Wredendal
Webmaster:   Sonja Wredendal
Redaktion:   Renée, Karin, Sonja