Fredagen den 15 december 2017 - klockan 05:39

Välkommen till Kövra enskilda förskola

Karin Larsson 2009-10-28

Kövra förskola består av två förskoleavdelningar, Björnen och Vargen. På Björnen finns hösten 2017 12 stycken 1-3 åringar, och på Vargen 13 barn som är 3-5 år. Under hösten 2017 arbetar 5 pedagoger i barngrupperna, varav 3 är förskollärare.

Förskolan finns i ett fristående hus, med en egen avgränsad gård, men förskolan har också tillgång till skolans stora gård samt närhet till både skog och sjö.
Förskolan byggdes ut 2014/2015 och nu är båda avdelningarna i samma hus. Avdelningarna har nu en gemensam entre, och delar ett stort gemensamt kapprum.

Måltiderna äter samtliga förskolans barn i förskolans nya matsal. För att få en lugnare måltidssituation så äter avdelningarna var för sig. Mathanteringen sköts av en särskild personal, så att pedagogerna kan lägga sitt fokus på barnen. Maten tillagas av skolans kock, och transporteras endast det korta avståndet från skolhuset.

Vi arbetar efter förskolans läroplan, Lpfö98, och vår egen arbetsplan.
Vår arbetsplan är uppdelad i 5 områden: Språk, matematik, hälsa, kultur och hållbar utveckling.

JULLOV
Tisdag 9/1 2018